Pticica.net forum | Portal

• Home
  • Help
  • Search
  • Calendar
  • Login
  • Register
Welcome, Guest. Please login or register.
August 20, 2008, 08:16:11 AM

Login with username, password and session length
Pticica.net forum > Sport > Auto, moto, F1 > kawasaki zzr 1400
Pages: [1]   Go Down
« previous next »
  Print  
Author Topic: kawasaki zzr 1400  (Read 162 times)
devil_and_angel
Global Moderator
Ptičica

welcome to our world....

neam+to.... juhuuuuuuuuuuuu
View Profile
kawasaki zzr 1400
« on: May 01, 2008, 08:37:45 PM »

Kao teški zaljubljenik u dvokotačne plastičanere kako bi mi zlobnici znali reći želim vam predstaviti svog favorita koji za mene prednjači pred svim ostalim dvokotačnim jurilicama...radi se dakle o Kawasakiu zz1400...
No red je da ga malo pobliže objasnim i opišem, jer osim što je moje misli zaokupio daleko od toga da nije svojom snagom.
Dakle nasljednik je isto tako legendarnog Sport-tourera 1100. Naravno dobio je povećanje zapremninu na 1352 ccm(povratom cilindra od 84 i hod klipa od 61 mm), posebno me raduje smanjnje kilaže na 252 kg jer svi koji me poznaju znaju da sam ja malena pa mi svako smanjenje kilaže dobro dođe. Snaga mu je povećana na cca 192 ks. Sjedeća pozicija mu je jako udobna budući da okvir prolazi iznad a ne pokraj mašine, pa vozač ima dosta mjesta za koljena, silueta motora je uska i time dolazimo do toga da mu je sjedeća pozicija vrlo udobna.(što mi opet posebno odgovara). Medjuosovinski razmak je u usporedbi sa ZZR-om 1200 skracen, pa to u kombinaciji sa manjom tezinom i udobnom sjedecom pozicijom obecava dobru pokretljivost motora što meni dakako odgovara. Za bezbrižnu vožnju po zavojima pobrinit će se prednja UPSD vilica, novo konstruirani Uni-trak sustav na stražnjem ovjesu te radialna pumpa za prednje kočnice i hidrauličnu spojku. Fascinantno je s kakvom mekoćom ova grdosija kreće sa semafora. Mekana hidraulična spojka i elektronski ublažen gas, kako ne bi bilo nespremnih reakcija, samo idu u prilog tomu. Ono što će njegove vlasnike malo manje veseliti jest činjenica da se prilikom stani-kreni operacija motor toliko zagrijava, da je potreban oprez ako ste se odlučili na vožnju u kratkim hlačicama. Naime, zbog užarenog zraka koji motor isijava postoji mogućnost da budete podvrgnuti prisilnoj depilaciji donjih ekstremiteta.(hehe). Prva, druga, sve se odvija takvom brzinom da čovjek jednostavno nema vremena spustiti pogled na brzinomjer. U trećoj brzinomjer prelazi 240, u četvrtoj 280 km/h, da bi u petoj napunio svih 300 km/h, odnosno, 298 km/h, što je ujedno i maksimalna brzina koja je namjerno limitirana na ovoj vrijednosti. U šestoj brzini se ostvaruje ista brzina.(al meni ni ne treba više mada prijašnji modeli i bez skidanja blokade tu su brzinu i veću postizali.) Dakle, moj favorit u svakom pogledu, jednostavno zaljubljena u ovu grdosiju. Cijena prava sitnica, neću je ni reći, budem radila 35 godina za njega.

a jajjjjjj jupi jupi jeeeeeeeeeeee
devil_and_angel
Global Moderator
Ptičica

welcome to our world....

View Profile
Re: kawasaki zzr 1400
« Reply #1 on: May 01, 2008, 08:41:22 PM »

devil_and_angel
Global Moderator
Ptičica

welcome to our world....

View Profile
« Reply #2 on: May 01, 2008, 08:46:24 PM »

spoljky_vuk
Guest
« Reply #3 on: May 24, 2008, 11:29:13 AM »

kawasaki vulcan 1600............yeahh.. Cool

Pages: [1]   Go Up
  Print  
GoogleTagged: kawasaki zzr 1600 kawasaki zzr 1200 kawasaki zzr 1400 cijena kawasaki zzr 1400 2008 kawasaki zzr 1400 slike

« previous next »

Jump to: