|
MM-830
|
 |
« Odgovor #45 : Srpanj 13, 2008, 08:40:05 » |
|
Mujo sav iznerviran dolazi u biblioteku: - Jarane, vraćam ti ovu knji�urinu, nije niza�ta, previ�e bolan likova, a nigdje zapleta! - A ti si nam znači uzeo telefonski imenik!
Mujo i Haso na tuističkoj turi po �panjolskoj odluče da jednom vide i poznatu atrakciju, koridu. Dođu oni, sjednu, pa nezadovoljan Mujo reče: - Vidi onog klauna sto ma�e onom crvenom krpom, već mi je dosadio, pa kada će već jednom početi prava predstava? Čuju ih �panjolci pa se naljute i posla�e Muju u arenu jer ako toreador ni�ta ne valja, sigurno Mujo zna bolje. Gurnu�e Muju u arenu. Bik se narogu�i, pojuri na Muju, a Mujo jadan skamenjen od straha potrči koliko ga noge nose. Ali odjednom bik padne, Mujo mu pritrči, zamahne mačem i ubije ga. Na to odu�evljena publika počne da viče - Mujo, Mujo, ..... Vraća se Mujo sav razdragan, i pita ga Haso: - Bolan Mujo, kako li ti je samo bilo u areni, da sam ja bio tamo ja bih se usro' od straha? Na to će Mujo: - E budalo, pa �ta misli� na �ta se bik oklizn'o?
Dođe Haso do Muje i kuca na vrata. - Nema nikog kod kuće; čuje se iza vrata. - Otkud onda ovoliko cipela pored vrata?; čudi se Haso. - Pa, oti�li smo bosi!
Vozi Mujo auto i zaustavi ga policajac. - Dajte mi gospodine, va�e dokumente! A Mujo drekne: - Vau-Vau! Popla�i se policajac i ustukne, a Mujo ga smiruje: - Ne boj se, vezan sam!
Do�ao Mujo na divlji zapad i postao stra�an revolvera�. Svi su ga se bojali. Jednog dana dođe on u neki mali grad bijesan kao ris... Uđe Mujo u salun i priđe čovjeku sa zvjezdom. - Ko si ti?; upita Mujo. - �erif; odgovori on. - E, da nisi musliman, sad bih te odmah ubio...
Vratio se Mujo iz Afrike sa safarija i pita ga Haso �ta je ubio. Ka�e Mujo: - Ubio sam tri lava, dva leoparda, jednog slona i deset nopliza. - Bolan Mujo, �ta ti je to nopliz; pita ga Haso. - Pa to ti je malo crno i viče no pliz, no pliz.
Rodila Fata sina Mehu Muji. Mujo do�ao kod Fate u bolnicu. Fata sama u krevetu. - Fato, gdje je Meho da ga vidim?; Mujo će. - Ne znam bolan Mujo, do�li doktori i rekli da ga vode na psihijatriju.; Fata će. I tako Mujo ode na psihijatriju da tra�i sina Mehu. Dođe on do nekih vrata, a na vratima pi�e "IQ (inteligencija) od 70 do 100". Otvori on vrata i viknu: - Ima li Mehe? Nema Mehe!; viču iza vrata. Dođe do drugih vrata, a na vratima pi�e "IQ od 30 do 70". Viknu on: - Ima li Mehe? Nema Mehe! Dođe do trećih vrata, na vratima pi�e "IQ od 0 do 30". Viknu on: - Ima li Mehe? Nema Mehe! I tako on dođe do nekakvih vrata na kraju hodnika. Na vratima je pisalo "MEHO".
Htjeli Mujo i Fata začiniti malo svoj sexualni zivot. I tako Fata predlo�i Muji. - Hajd' bolan Mujo popni se ti na onaj ormar pa odozgora skoči na mene, a ja ću se naguzit! - Auuu, dobro si to smislila. Evo penjem se. I tako se Mujo pope na ormar. - Jesi li spremna, jer ja dolazim; reče Mujo i skoči s ormara dolje na Fatu. - Auuuuuuuuu Mujoooooo"; reče Fata: - �to je dobroooo, hajd opet! - Čekaj bona, da izvadim nogu!
Do�ao Mujo ranije kući sa posla, i zatekne Fatu sa Hasom u krevetu. - Pa bona Fato kako te nije stid, ja tu radim 12 sati dnevno, crnčim kako bi ti u�ivala... A i ti Haso mogao bi prestat' dok ja pričam.
�etaju Mujo i Haso ulicom i Mujo pronade 1000 maraka. Haso mu ih uzme i podere. A na to će Mujo : - Za�to si to uradio? A Haso mu odgovori: - Pa la�na je, gdje si vidio 100 maraka sa tri nule?!
- Mujo bolan, kako to da su svi u tvojoj familiji pederi, i ti peder i tvoj brat Meho peder i stari ti peder. Pa ima li iko u tvojoj familiji da nije da voli �ensko? - Kako da ne, ima sestra Fata!
�eta se Mujo selom kad mu se neki čovjek poče derati: - Mujo, eno ti se Fata je*e u kukuruzima! - �ta me briga, nisu moji!; odgovori Mujo.
Do�ao Mujo u ljekarnu i pita: - Kakvih kondoma imat - Evo imate ovakvih u raznim bojama, crne, plave, �ute i tako to. Dalje imate ove u raznim oblicima kao na primjer ovaj u obliku Paje Patka.; reče prodavačica. Misli se Mujo i reče: - Ma dajte mi ovaj crni! I tako g*zio Mujo ali ipak mu Fata zatrudni i rodi crno dijete. I tako dijete odraslo i vidi da se razlikuje od ostale djece. - Za�to sam ja crn?; upita on jedanput Muju. - Ah �uti sine, mogao si biti i u obliku Paje Patka!; odgovori Mujo.
Vratio se Mujo iz Njemačke i donio mobitel. Pita ga Fata �to mu je to? Ka�e on: - Nema� ti pojma, to tamo svi furaju. Nego nalij ti meni tople vode u kadu, da se okupam. Legne on u kadu i uze mobitel pa nazove Fatu: - Halo! Dođi, operi mi leđa. - Ma ne mogu sad, do�ao mi onaj konj iz Njemacke...
Kako je pozvan, dođe ti Mujo na večeru kod prijatelja Hase, ali mu jelo nikako nije u slast i predugo ga �vače. Kad mu je vi�e bilo dosta, odva�i se i upita: - Koje je ovo jelo? - Taj mi je recept juče preko mobitela izdiktirala prijateljica.; pohvali se Hasina �ena, na �to Mujo samo reče: - Sigurno su bile jake smetnje na vezama!
Upecao Mujo zlatnu ribicu i ona mu obeća ispunjenje jedne �elje ako je oslobodi. Mujo izvadi kartu Bosne i ka�e: - Neka moja Bosna bude pravedno podijeljena. Ka�e ribica: - U, u, te�ko. Mo�e li koja druga �elja? - Učini moju Fatu ljepoticom.; ka�e Mujo i dovede Fatu. Kad je zlatna ribica ugledala Fatu, zagrcnu se i ka�e: - Daj onu kartu.
Do�la punica kod Muje, i pita je Mujo: - Jel , punice, koliko ćes ostati kod nas ovaj put? - Dok vam ne dosadim. - A punice, �to tako kratko!?
Stoji Mujo na stanici i gleda automat za cugu. Prilazi čovjek, ubaci �eton,stisne dugme, ispadne kola, uzme kolu i ode. Dođe drugi, ubaci �eton, stisne dugme, ispadne fanta, uzme fantu i ode. Mujo to vidi, otrči u trafiku uzme �etona za 100 maraka vrati se i počne ubacivat �etone u automat. Nakon prvog ispadne kola, nakon drugog fanta, nakon trećeg sprite,... Okrene se a iza njega red. Govore ljudi Muji da se po�uri, a on će njima: - Sad kad je Muju krenulo svi bi igrali!
Pozvonili Mujo i Haso na vrata javne kuće. Otvori im Madame, dobro pogleda i pita: - A �ta bi vi momci? - Pa mi bi ne�to, tako... - A koliko novaca imate? Izvade oni sav sitni� i nakon pola sata brojanja vele: - Pa...10 maraka... - Znate �ta, za te novce si mo�ete jedan drugom popu�iti!; odgovori im Madame i zatvori vrata. Nakon 15 minuta opet oni zvone na vrata. - I �ta je sad? �ta hoćete?; upita ih Madame. - Mi bi platili.....
Pola�u Mujo i Haso fiziku na Fakultetu. Prvi na usmeni ulazi Mujo i profesor mu zadaje zadatak. - Recimo, Mujo, da putuje� vlakom i toplo ti je u kupeu. �ta će� uraditi? - Pa, otvorim prozor. - E, odlično. Prozor ima povr�inu 1.5 m2, kupe ima zapreminu 12 m3, vlak juri 80 km/h ka zapadu, pu�e ju�ni vjetar 5 m/s. Za koliko će se izvjetriti kupe? Mujo, naravno, nema pojma i padne na ispitu. Izlazi iz kabineta i ispriča Hasi �ta je bilo. Sljedeći ulazi Haso i profesor opet započinje priču. - Recimo, Haso, da putujes vlakom i toplo je u kupeu. Sta ćes uraditi? - Skinem sako. - Jako je toplo! - Skinem d�emper i ko�ulju! - Stra�na vručina i jo� ti je toplo! - Skidam pantalone i čarape! Iznerviran profesor počne da bjesni. - I �ta mislis preko od tebe sjedi crnac kojem počinje da se di�e dok se ti skida�. �ta onda? - MA MOZE ME JE*ATI CIJELI KUPE, ALI JA PROZORA NE OTVARAM!
Oti�ao Mujo prvi put u pozori�te, pa ga pita Haso: - Jel' ba, Mujo, pa kako je bilo? - Ma ne pitaj. Jako dosadno, da sam jedva izdr�ao. Jedino je dobro bilo kad su na kraju dijelili kapute. Ja uzo tri komada.
Do�ao Mujo sa slu�benog puta i zatekao Fatu u krevetu s nekim čovjekom. Onako ljut razdera se na nju: - Fato, �ta radi ovaj čovjek u mom krevetu!? A na to će Fata: - Čuda, Mujo, čuda radi!
|