Mravlji sprovod

kkkaaakkk - 26.07.2011. - Mujo, Kinez, Rus i Slovenac išli su na natjecanje tko će više držati ruku u mravinjaku. Kinez je izdržao 5 sekundi i natekla mu je ruka. Rus je izdržao 10 sekundi i natekla mu je ruka. Slovenac.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Mujo i Haso u lovu

kingjosip - 13.06.2011. - Otišli Mujo i Haso u lov  i Haso se sruši, a Mujo zove hitnu: - Halo hitna, prijatelj mi se srušio i ne diše. - Polako, prvo moramo biti sigurni da je mrtav - reče njemu službenik - Tišina.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Putovanje vlakom

rockerica - 28.12.2010. - Išao Mujo u Berlin, pa kupi 2 karte za vlak. Pita njega Haso: - bolan Mujo, šta će ti 2 karte? Mujo odgovori: - zato ako izgubim jednu, imam drugu. Pita opet Haso: - a što ako izgubiš obje? A Muj.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Zavodi Mujo Fatu

16.07.2010. - Zavodi Mujo Fatu: - Fato, ljubavi moja jedina, za tebe bih otišao i na kraj svijeta! - Mujo, dragi - uzdahne Fata - a bi li ti meni za ljubav ondje i ostao?.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Mujo i Fata na skijanju

16.07.2010. - Došao Mujo sa skijanja i pita ga Haso: - I kako Fata skija? - A na to će Mujo: - K'o grom... Svaki put u drugo drvo!.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Mujo i atomska bomba

16.07.2010. - Vratio se Mujo iz Njemačke pun para. - Odakle ti tolike pare? - pita ga Haso. - Čistim atomske bombe. - reče Mujo. - A što te nije strah da ta bomba ne eksplodira? - upita ga Haso. - A baš mene briga, nije moja. - reče Mujo.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Zadnja želja

16.07.2010. - Osudili Muju na smrtnu kaznu, da ga spale na lomači. Pita ga policajac koja mu je zadnja želja, a Mujo će: - Zovite vatrogasce! .

KOMENTIRAJ ČLANAK

Mujo za švedskim stolom

16.07.2010. - Dođe Mujo u restoran, a malo poslije dođe konobar : - Oprostite, ovo je švedski stol. A na to će Mujo: - Dignut ću se ja kad šveđani dođu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Kremirani Mujo

pticica - 16.06.2010. - Umro Mujo u Njemačkoj i kako Haso nije imao para da ga preveze u Bosnu, dogovori se on s Fatom da će ga kremirati i tako prevesti...

KOMENTIRAJ ČLANAK

Kinez u Mujinom dućanu

Piletina - 21.10.2009. - Došao Kinez u Mujin dućan i kaže: "Chin, chan-wo chun Pepsi", a Mujo će začudeno: "Limenku čeeega!?".

KOMENTIRAJ ČLANAK

Koja je razlika između magarca i policajca?

Piletina - 21.10.2009. - Hodaju Mujo i Haso putem.Pita Mujo Hasu: - Znaš li koja je razlika između policajca i magarca?. Pritom naiđe policajac i zaprijeti Muji pendrekom: - DA ČUJEM KOJA JE TO RAZLIKA? Mujo sav prestrašen odgovara:- Nikakva! - I ja mislim da je nikakva! - Odgovori policajac.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Mujo i oklada

Piletina - 21.10.2009. - Sretnu se Mujo i Haso na ulici. Mujo bez desne ruke i bez oka. Haso: "Što je, Mujo, što se dogodilo?!" Mujo: "Ma, kladio sam se sa Suljom u oko da mi ne može iščupati ruku...".

KOMENTIRAJ ČLANAK

Ponosni Mujo

Piletina - 21.10.2009. - Dobio Mujo sina i govori to Hasi,a pita ga ovaj kakav mu je sin. Govori Mujo da je isti ka i on ... Odgovara Haso: - Ajde,važno da je zdrav!.

KOMENTIRAJ ČLANAK

O čemu raspravljaju Mujo i Bog?

Piletina - 21.10.2009. - Došao Mujo kod Boga i pita ga: A Bože moj ma reci ti meni koliko tebi traje jedna sekunda? A Bog će njemu : Miljardu godina. A Mujo će opet: A Bože moj pa koliko onda tebi vrijedi jedna kuna? A Bog će mu: Miljardu kuna? A Mujo se misli pa mu kaže: Ma dobri Bože bi li ti meni mogao dati jednu kunu? A Bog će mu : Ma pričekaj samo sekundu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Mujo i pas

Piletina - 21.10.2009. - Haso sretne Muju koji nosi psa. - "Kuda ćeš?" - "Vodim psa veterinaru." - "Uh, je li bijesan?" - "Ma nije bijesan, ali vidi se da mu nije pravo!.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Posebna škola

Piletina - 21.10.2009. - Mali Huso propao u prvom razredu osnovne škole. Ljut zbog toga, veli Mujo: - "Što misliš Fato da mi njega upišemo u specijalnu školu?" - "Daj ne glupiraj se! Ne može da završi ni ovu običnu.".

KOMENTIRAJ ČLANAK

Mujo i časna sestra

Piletina - 21.10.2009. - Ide Mujo ulicom i naiđe na časnu sestru. Počne on nju tući, udarati, premlati je do kraja i kaže: - Što je, Batman? Nisi u formi danas?.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Kolinje u Bosni

Piletina - 21.10.2009. - Klali Mujo i Haso kravu i kaže Mujo: "Ja ću je držati, a ti je lupi čekičem po glavi da se onesvijesti." I lupi Haso, krava stoji mirna. Haso opet lupi, krava ni muu. Haso treći put lupi i krava opet ništa. Kad čuješ Muju: "Haso, još jednom me lupi, pustit ću kravu.".

KOMENTIRAJ ČLANAK

Mujo i komarci

Piletina - 21.10.2009. - Bili Mujo i Haso u nekom hotelu i preko noći ih izboli komarci. Žale se oni na recepciji,a oni ih pitali jesu li ostavili svjetlo. "Jesmo,bolan.". "Ma,morate ugasiti, svjetlo ih privlači". I tako drugu noć oni ugase svjetlo, kad ulete krijesnice. Poviče Mujo: "Bjež'mo Haso, evo ih s baterijama".

KOMENTIRAJ ČLANAK